February 10, 2018

January 2, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Woorden waar geen woorden voor zijn...

November 30, 2017

Het is 30 november, kwart voor drie, het is koud buiten en het is nat, en ik ben een beetje verdrietig. In gedachten ben ik bij een dierbare vriendin, die na bijna 25 jaar samenzijn met haar legendarische nu 30-jarige ponymerrie, vandaag afscheid van haar moet nemen. Ik heb de ponydame heel goed gekend en ook ik ga haar missen. En ik weet hoe het voelt om je vierbenige hartsvriendin te laten moeten laten gaan, zelfs als de berusting rondom een voltooid leven is. 

Er is veel afscheid om mee heen momenteel. Mensen die het leven verlaten, maar ook veel dieren. Paarden, honden, katten van mensen om me heen. Het hoort blijkbaar bij de tijd van het jaar, maar echt 'wennen' doet het nooit. 

 

Normaal zit ik nooit om woorden verlegen, maar wat zeg je tegen een prachtige vrouw wiens zus zich van het leven heeft beroofd? Wat zeg je tegen een vriendin wiens lievelingspaard 's morgens dood in de wei lag? Een stel dat in één jaar tijd zowel een vader als een moeder moest laten gaan? Een zoon van 19 die met wat op onschuldige buikgriep lijkt bij de huisarts komt en niet levend het ziekenhuis uit komt? Hoe laat je weten dat je oprecht meeleeft, als álle woorden tekortschieten? 

 

Natuurlijk helpt elk medeleven, ook al voelen de woorden cliché of ontoereikend. Soms stuur ik, als ik niks beters weet dan de goedbedoelde clichés, ook  een plaatje van één van mijn werken. Omdat ik oprecht weet hoe het voelt. Vaak blijk ik daarmee raak te schieten. Dat verraste me. En het bracht me op een idee.

 

Het lijkt me fijn om de woorden te hebben voor mensen die ze op cruciale momenten zelf niet hebben. 

 

Ik ga op deze site een speciale galerij aanleggen voor mensen die op zoek zijn naar passende, troostende, erkennende woorden voor dingen waar geen woorden voor zijn.

Omdat ik denk dat er, zeker in deze tijd van het jaar, heel veel mensen baat hebben bij te horen krijgen dat er aan ze gedacht wordt. 

 

Project in wording, te beginnen met deze twee tekstbeelden. Binnenkort verkrijgbaar op A5 en A6 kaarten, waar mogelijk ook per stuk.

En voor ieder die het in deze tijd nodig heeft, heel veel sterkte. 

To be continued <3 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

EK

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com